Biografie

joeriJoeri Deckers is fagottist, dirigent en wiskundige.

In het voorjaar van 2015 rondde zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag met een 8.5. Hij heeft tijdens zijn bachelor regelmatig lessen gehad van Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Daarnaast studeerde hij een half jaar aan het Royal College of Music in Londen, waar hij lessen had van onder anderen Joost Bosdijk en Martin Gatt. Joeri remplaceert regelmatig in orkesten en geeft ook les. Daarnaast maakt hij deel uit van het duo HarpSoon, waarmee hij en Emmiko onlangs de eerste prijs hebben gewonnen in de categorie kamermuziek ouder dan 18 jaar van de International Music Competition Grand Prize Virtuoso.

Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek een passie voor blaasorkesten en het dirigeren daarvan. Hij heeft in vele verschillende harmonieorkesten gespeeld en remplaceert nog steeds in blaasorkesten. Tijdens zijn bachelor fagot heeft Joeri verschillende vakken en vele lessen gehad in het dirigeren van orkesten en het arrangeren voor verschillende soorten orkesten. Daarnaast heeft hij regelmatig ingevallen om te dirigeren bij repetities en heeft hij een jeugdorkest voor een half jaar vast gedirigeerd.

Joeri is daarnaast data scientist / actuaris / statisticus. Hij is momenteel werkzaam als schade actuaris bij ARAG rechtsbijstandverzekeringen, waar hij zich met name bezig houdt met onderzoeken naar klantprofielen, customer life time value en risico premie. Het toepassen van econometrische modellen en machine learning algoritmes, of een combinatie daarvan, doet hij graag. Joeri heeft de bachelor wiskunde gedaan aan de Universiteit Leiden, de master Applied Mathematics and Financial Engineering gevolgd aan de Technische Universiteit Delft, heeft de AEMAS gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en de APC bij de Amsterdam Business School. Daarnaast doet hij regelmatg DataCamp cursussen en doet hij graag mee aan andere cursussen zoals het Jongeren Innovatie Programma.