Wiskunde

foto-home_wiskunde

Joeri is werkzaam als schade actuaris bij ARAG rechtsbijstandverzekeringen in Leusden. Hij houdt zich daar met name bezig met klantprofileringen en het bepalen van risico premies. Daarbij doet hij onderzoek naar welke econometrische of machine learning modellen, of combinaties daarvan, het best kunnen worden toegepast voor het voorspellen van frequenties en schadelast gegeven verscheidene kenmerken.

Hij heeft zijn master Applied Mathematics and Financial Engineering aan de Technische Universiteit Delft in augustus 2017 behaalt. Hij heeft een 8 gekregen voor zijn scriptie. Deze scriptie gaat over modellen die de premiestelling van niet-leven producten statistisch kunnen onderbouwen, waarbij met name (H)GL(M)M zijn onderzocht en vergeleken. Dit heeft hij in praktijk gebracht bij Klaverblad Verzekeringen. Naast zijn werk heeft hij het AEMAS certificaat gehaald door de master- en bachelorvakken die onderdeel zijn van de master Actuarial Science and Financial Mathematics aan de Universiteit van Amsterdam met succes af te ronden en is hij momenteel bezig met de APC. Hij heeft zijn bachelor Wiskunde gevolgd aan de Universiteit Leiden.

Joeri’s interesses liggen dan ook met name op het gebied van premiestelling van schadeproducten en de toepassing van klantprofileringen voor bijvoorbeeld marketing of rendementsbeheersing. Daarbij gebruikt hij met name R voor onderzoek en R Shiny voor tools die anderen kunnen gebruiken. Daarnaast kan hij tevens queries draaien op SQL en heeft hij ervaring met Power BI, Python, C#,C++, Excel, VBA en Matlab.

Als bovenstaande u interesse heeft gewekt dan kunt u mailen naar joerideckers@hotmail.com.